O nama

O nama

Udruga osoba s invaliditetom Grada Opatije djeluje od 2007. godine i okuplja stotinjak osoba s različitim vrstama i stupnjem invaliditeta s područja Liburnije te zapošljava 26 djelatnika.

 

Naši ciljevi

Udruga je osnovana s ciljem promicanja i ostvarivanja zajedničkih humanitarnih, zdravstvenih, odgojnih, obrazovnih, kulturnih, socijalnih, informacijskih, športskih, rekreacijskih i drugih interesa svojih članova/ica. Djelovanje udruge temelji se na ostvarivanju integracije osoba s invaliditetom u život zajednice s konačnim ciljem potpune socijalne integracije osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, koja pak takvim osobama omogućava samostalno življenje.

 

Osobna Asistencija

Udruga zapošljava i asistente koji sudjeluju u izravnom radu s korisnicima svakim radnim danom, osigurava i osobne asistente te okuplja i volontere koji svojim angažmanom i radom doprinose cjelokupnom boljem funkcioniranju. Trenutno provodimo dva projekta!

 

Aktivnosti

U sklopu Udruge svakodnevno se provode brojne aktivnosti kao što su: terapijsko jahanje, likovne radionice, razne radionice – od kreativnih do praktičnih, sportske aktivnosti, upotpunjavanje slobodnog vremena aktivnostima koje promiču socijalizaciju, senzornu integraciju, osposobljavanje za samostalan život te intelektualni kognitivni rast i razvoj.

Osim navedenih elemenata rada Udruga se bavi i organizacijom izleta i ljetovanja za osobe s invaliditetom te izlaganjem prigodnih predmeta i suvenira u čijoj izradi sudjeluju sami korisnici na štandu u određenim prigodnim datumima u godini kao i prikupljanjem donacija kroz razne prilike i manifestacije.

Naši partneri

udruga osoba s invaliditetom grada opatije
udruga osoba s invaliditetom grada opatije
udruga osoba s invaliditetom grada opatije
udruga osoba s invaliditetom grada opatije

Naši partneri